Mijn kortste bruiloft ooit

Vorig jaar heb ik vele leuke bruiloften mogen vast leggen. Ieder met zijn eigen charme, zijn eigen speciale dingetjes. Meeste samen met mijn second shooter, maar ook een paar alleen. Een van die ik alleen heb mogen vastleggen was een bruiloft van 2 uur. Meeste bruiloften die ik fotografeer zijn rond de 6 uur. 2 uur had ik nog nooit gedaan, maar de hopeloze romanticus die ik ben sla ik de kans om iemand zijn/haar mooie dag vast te leggen zeker niet af, ook niet als dit maar 2 uur is.

En hoewel de bruiloft maar 2 uur was, heb ik toch een hele leuke middag gehad met het bruidspaar en hun gasten! De dag zelf verliep allemaal vlekkeloos. Het bruidspaar kwam aanrijden en werden begroet door hun gasten. Omdat ik alleen telefonisch met ze gesproken had, kon ik mij helaas zelf nog niet voorstellen. Maar na het binnen lopen, ben ik even naar ze toegelopen om mijzelf voor te stellen. En als fotograaf ben ik altijd wel een beetje zenuwachtig voor zo’n dag. Maar niks is het vergeleken met het bruidspaar. Gelukkig heb ik genoeg ‘dad-jokes’ om mensen een beetje te laten lachen 😉

Het was een mooie, leuke ceremonie en een hele gezellige receptie. Nieuwsgierig naar de foto’s?

(ps. na de foto’s heb ik een paar tips voor alle bruidsparen)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Ben jij nog opzoek naar jouw bruidsfotograaf? Vergeet dan deze tips niet!

Ik probeer altijd te bellen of een kennismakingsgesprek in te plannen met mijn bruidsparen. Het is persoonlijker dan over de mail. Tevens kan je ook doorvragen en hoef je niet steeds een mailtje af te wachten. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat je kan zien of je een klik heb met de fotograaf die jouw dag komt vast leggen!

Mocht je een belafspraak gehad hebben met je fotograaf, mail deze dan altijd een samenvatting toe of vraag hierom. Dan staat toch alles zwart op wit en hoef je je geen zorgen te maken om misverstanden

Vraag aan de fotograaf hoe hij zich gedraagt tijden de ceremonie of waar hij ongeveer zal gaan staan. Ik probeer namelijk nooit voor iemand zijn zicht te staan. Helaas heb ik van meerdere bruidsparen gehoord dat ze dit meegemaakt hebben bij een andere bruiloft. Het is ook 1 van de redenen dat ik met een gratis second shooter werk (vanaf 5 uur). Hierbij heb je van meerdere kanten foto’s, kan de een zich meer richten op de gasten en de ander op jullie, en heb je geen fotograaf die heen en weer loopt. Soms ontkom je er niet aan en als ik alleen ben probeer ik dit altijd zo min mogelijk te doen. Het gaat immers om jullie en dan wil je niet een fotograaf die in de weg staat.

Twijfel of je een loveshoot wilt? Overleg dit met je fotograaf. Ik raad het zelf altijd aan omdat je maar 1 keer in deze mooie kleding staat en het is zonde als je dit niet samen laat vast leggen. Tevens is het een momentje voor jullie samen zonder alles en iedereen erom heen. Een soort ademhaal momentje dus 🙂

Mocht je toch nog twijfelen. Probeer dan een half uurtje in te plannen ervoor. Mocht je dan toch willen, dan heb je er nog tijd voor. Mocht het niet, dan gaat de receptie een half uur langer door

Nou is mijn tippen potje leeg en zal ik weer gauw nadenken voor nieuwe tips voor jullie!

Mocht je nog opzoek naar een bruidsfotograaf en wil je meer informatie over mijn werkzaamheden of over mij? Neem dan gauw Hier een kijkje