fbpx

5 tips voor het plannen van een intieme bruiloft

De intieme bruiloft maakte in 2020 gedwongen zijn opkomst. Nu, een jaar later, blijft deze vorm van bruiloft populair. Er zitten dan ook vele voordelen aan een intieme bruiloft, zoals aandacht en geld kunnen geven aan die jullie belangrijk vinden, ligt de focus meer op het maken van de herinneringen en nog veel meer. Maar als je nou de keuze maakt voor een intieme bruiloft, waar moet je dan beginnen? Waar moet je echt aan denken? Ik kan mij voorstellen dat je hier vragen over hebt, daarom deel ik graag 9 tips voor het plannen van een intieme bruiloft.

 

Houd je gastenlijst beperkt.

Het spreekt bijna voor zich, maar bij een intieme bruiloft hoort ook een kleinere gastenlijst. Zo'n 20 tot 50 gasten is ideaal voor een intieme bruiloft. Zo kan je alsnog met iedereen kletsen en verdeeld aandacht geven. Bijkomend voordeel is dat je geen onderscheid hoeft te maken tussen daggasten en avondgasten.

 

Vind je het moeilijk om de keuze te maken wie je moet uitnodigen? Een tip die ik heb is bekijk je sms-berichten en telefoontjes en nodig alleen degenen uit met wie je de afgelopen drie maanden hebt gesproken. We spreken met degenen die er het meest toe doen.

Get all out voor wat jouw belangrijk is.

Want wanneer je gastenlijst kleiner is, kan je budget verder gaan. Overleg met je partner om te beslissen waar je wilt uitgeven! Ga voor bloemen die je altijd al had willen hebben, of boek de fotografe die je te gek vind en waar je die klik mee heb! Misschien wil je wel een speciale cocktails of andere (premium alcohol) drankjes laten maken speciaal voor jullie dag of wil je graag de gehele dag live muziek inhuren. Misschien komen er kinderen op jullie bruiloft en wil je de ouders een beetje ontlasten, huur dan een oppasser in (er zijn namelijk speciale oppassers voor op bruiloften). Of wil je graag dat iedereen de gehele dag bij elkaar is en boek je een hotel af zodat je de dag erna samen ontbijten. Het fijne is dat je geld kan spenderen aan dingen die belangrijk zijn voor jou. Kortom, trakteer jezelf - en je gasten - op iets bijzonders en echt jullie.

Kies leveranciers die bij jou en een intieme bruiloft passen

Leveranciers kiezen die bij je past is altijd een keuze waar ik heilig in geloof. Je moet namelijk samenwerken voor jullie mooie dag en als je overeenkomsten hebt of elkaar begrijpt gaat dit veel makkelijker. Maar bij een intieme bruiloft is het ook heel belangrijk dat je leveranciers kiest die hierbij passen.

 

Denk hierbij aan een trouwambtenaar die de ceremonie heel persoonlijk kan maken en het verhaal aanpast aan de emoties die jullie belangrijk vinden (willen jullie liever een ceremonie waar veel gelachen word of spreken jullie liever de romantische emoties aan?).

 

Een fantastische fotograaf is een geweldige investering, hoeveel gasten er ook aanwezig zullen zijn, maar een kleinere gastenlijst kan meer mogelijkheden bieden om intieme momenten vast te leggen. Met minder mensen aan tafel komen je gasten echt tot rust, waardoor er een intieme sfeer ontstaat. Kies voor een fotograaf die let op de kleine details en de sfeer die er is zoals het lachen, de tranen en de onverwachte knuffel die je deelt met je opa. Want dat zijn de momenten die je zult gaan koesteren. Dus kies voor een fotograaf die zich goed kan plaatsen op de achtergrond is, maar die ook open staat voor een praatje met je vader en van gezelligheid houd is belangrijk.

 

Het leuke is, is dat je bij een intieme bruiloft ook voor leveranciers kunt kiezen die met kleine oplages werken. Zoals een foodtruck of een espresso bakfiets. Kortom, kies voor leveranciers die goed bij je past, maar ook bij een intieme bruiloft.

Details, details everywhere. Maak ze persoonlijk.

Kies wat voor jou belangrijk is. Is dat trouwen in de kleine kerk 3 dorpen verder? Doe dat! Wil jij de ceremonie houden in de avond na het eten? Geen probleem. Zelf geloftes schrijven in plaats van de standaard geloftes? Ik zeg doen! Kortom, doe wat jullie willen!

 

Natuurlijk is dat altijd belangrijk, maar met een intieme bruiloft kan je het nog persoonlijker maken. Jouw favoriete kleur groen en rood? Vraag de gasten om in deze kleuren te komen. Hang foto’s van jullie samen op, bijvoorbeeld op een houten muur waar gasten met een Polaroid camera hun eigen foto’s aan toe kunnen voegen. Zet jullie favoriete spreuken en gezegdes neer als decoratie. Maak een website waar jullie persoonlijke verhaal en reis op staat, plaatst de verlovingsfoto’s en zet alle informatie erop. Deze website kan geheel in de stijl van jullie bruiloft. Enorm fan van Marvel? Vraag iedereen hun kleding aan te passen aan een Marvel karakter. Er zijn zoveel dingen waar je aan kan denken en je kan het zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

 

Maar je kan al beginnen voor je bruiloft. Schrijf de uitnodigen met de hand, of laat iemand die hier gespecialiseerd in is doen. Zo kan je bij elke uitnodiging als je wilt ook iets persoonlijk zeggen. En na de bruiloft, maak een lijst met personen waarvan je graag wilt dat zij weten dat jullie in het huwelijksbootje zijn gestapt. Stuur hen een persoonlijk handgeschreven brief of kaart.

 

En een intieme bruiloft betekent dat je all-in kunt gaan op de details. Je kunt elk item heel gedetailleerd maken. Vergeet niet om de ruimte te ontwerpen, niet alleen de tafels maar denk ook aan lampen, planten, stoffen en al het andere dat een sfeer zal creëren

Intiem trouwen maar wel een feest? Plan deze op een andere dag.

Een feest, voor de een hoort het bij een bruiloft en voor de ander mag het ook afgeschaft worden. Maar als we dan toch al out of the box denken, waarom zou je het feest dan niet op een andere dag vieren? Na een dag bruiloft is het niet gek dat je vrij moe ben. Een rustiger afsluiting zoals de volgende tip hieronder kan dan heel fijn zijn.

 

Stel, je hebt je feest op een andere dag: Je gaat voldaan naar bed en staat de volgende dag meer uitgerust op. Je kan er voor kiezen om alleen samen met je partner te ontbijten maar je zou ook kunnen ontbijten met de familie. En s avonds trek je jouw mooie trouwfeest kleding aan (je zou ervoor kunnen kiezen om een andere jurk of pak te doen dan de dag ervoor) en ontvangt geheel uitgerust de gasten voor het feest. Ik zeg win-win.

Ik hoop natuurlijk dat ik jullie na het lezen van deze tips geïnspireerd heb voor jullie eigen intieme bruiloft. Zelf ben ik echt dol op intieme bruiloften. De aandacht en de liefde die er voor elkaar is, is zoveel groter en hechter. Een trouwerij op deze manier wordt ook persoonlijker. En als de hopeloze romanticus die ik ben, gaat er niks boven een dag die vol in het teken staat van liefde!

 

Mochten jullie nog op zoek zijn naar een fotograaf voor jullie intieme bruiloften, dan help ik jullie graag als fotograaf.

 

Hi there!

Ik ben Shauni Hartland. Ik ben fine-art lifestyle fotograaf in Alkmaar. Mijn specialiteiten zijn trouwfotografie,
familiefotografie en nog veel meer in Noord Holland. Ik ben een hopeloze romanticus, dol op reizen en cupcakes. De meeste mensen kennen mij als een beetje een geek, met mijn kennis over Marvel en Disney. Maar ik zou niet anders willen!

 

Verhalen vertellen en herinneringen tijdloos vast leggen om ze nooit meer te vergeten, dat is mijn doel met mijn fotografie!

Bekijk meer:

Meer zoals dit:

Trouwfotografie

Lees meer over mijn trouwfotografie

 

Lees meer

Printshop

Wanderlust fotografie voor aan jouw muur

 

Shop hier

Algemene Voorwaarden . • KvK-nummer: 67107303 •